Taveernen

bordspel over herbergen

Taveernen

taveernen

De Taveernen van de Oude Stad is een spel, uitgebracht in 2020, met een heel specifiek en sfeervol thema. Je speelt de rol van waard of waardin van een taveerne en hebt als doel daar succesvol mogelijk mee om te gaan.

Op weg naar succes zul jij je richten op het bedienen van klanten, uitbreiden van je herberg en het inzetten van personeel. Maar dat doe je niet alleen. Concurrerende taveernen proberen je slimmer af te zijn en belangrijke klanten aan te trekken.

Heb jij het in je om schemerige oude taveerne te laten opbloeien tot de belangrijkste plek in de stad? weet jij de juiste en slimme keuzes te maken om je concurrenten voor te blijven? Wacht dan niet langer en laat je meevoeren naar de taveernen van de oude stad.


Taveernen oude stad

De taveernen van de oude stad, kortgezegd 'Taveernen' is een spel voor 2 tot 4 spelers vanaf ca. 12 jaar oud. Een spelletje Taveernen duurt over het algemeen ongeveer 60 minuten.

Taveernen is een spel wat een klein beetje voorbereiding vraagt, maar verder logisch is qua spelregels en spelverloop als je het eenmaal gespeeld hebt.

Gedurende het spelen zijn er allerlei acties die te maken hebben met het het runnen van een herberg en een mooie mix zijn van zaken waar je aan kunt denken opweg naar sussex.

Elke speler begint met een eigen taveerne als tableau en een aantal standaard elementen.Taveernen heeft kenmerken van een deck-building game, of liever gezegd in dit geval een taveerne-building game, waarbij je jouw kaarten verzamelt en die toevoegd aan jouw spel en jouw taveerne.

Het spel speelt zich af over de tijd van 8 ronden. De speler die aan het einde van deze rondes de meeste punten heeft verzameld is winnaar van het spel en daarmee de beste waard of waardin van alle Taveernen van de Oude Stad!


Spelverloop Taveernen

Als je aan de beurt bent in het spel dan speel je de kaarten uit jouw dek en plaatst deze op de bedoelde plekken in of om jouw herberg. Er zijn verschillende kaarten beschikbaar, maar in basis bestaan deze uit twee hoofdsoorten, namelijk kaarten met gasten die je herberg bezoeken of kaarten met opwaarderingen voor je herberg.

In je beurt leg je kaarten van gasten aan een vrije tafel en kaarten van opwaarderingen op de betreffende plek aan je herberg. Je gebruikt je kaarten uit je deck zolang totdat al je vrije tafels bezet zijn. Wanneer dit het geval is kom je in de dobbelfase van het spel.

De kaarten die je weet te verzamelen zijn punten waard. Aan het einde van het spel worden al deze punten verzameld en zal duidelijk worden wie de meeste en beste kaarten heeft verkregen of gekocht.

De winnaar van het spel De Taveernen van de Oude Stad wordt bepaald aan de hand van het aantal punten na het aflopen van de 8 speelronden.


Dobbelen

Als al je tafels bezet zijn, kom je in de dobbelfase van jouw beurt. Je speelt hierbij in basis met vier dobbelstenen, maar kan dat uitbreiden in het verloop van het spel door opwaarderingen toe te voegen.

Door het gooien van dobbelstenen bepaal je welke eigenschappen op kaarten van je herberg je kunt gebruiken. Een intreressant element van het spel is dat je van jouw dobbelstenen er eerst één uitkiest om te gebruiken en de overige dobbelstenen moet doorgeven aan de volgende speler. Jij ontvangt dobbelstenen van de speler voor je.

Afhankelijk van de dobbelstenen die je in bezit hebt en de kaarten die je hebt ontvang je bier of goud, wat je weer kunt gebruiken voor het kopen van nieuwe kaarten met klanten of opwaarderingen.

Je hebt elke ronde de mogelijkheid om keuzes te maken en zult moeten proberen dit zo goed mogelijk te doen om binnen de acht ronden zo maximaal mogelijk te presteren met jouw taveerne. Soms heb je een beetje geluk van de dobbelstenen nodig, maar dit is zeer zeker niet doorslaggevend om het spel naar je toe te trekken.


Tactiek

Zoals al aangegeven zijn er meerdere keuzes die je kunt maken. Elk spelverloop is ook weer anders en je kunt en moet dus telkens met een andere tactiek het spel proberen te winnen.

Je hebt te maken met het type kaart wat je trekt en natuurlijk de dobbelstenen. Maar werken met de mogelijkheden die je krijgt is juist een leuke uitdaging van het spel De Taveernenen van de Oude Stad.

Je bent net als een echte waard doorlopend bezig met het behouden van de juiste balans. Investeer je in extra personeel of wil je eerst extra tafels om te bedienen?

Ook de keuze in dobbelstenen die je behoudt en weggeeft zijn van belang. Kijk je vooral naar je eigen behoeften, of naar die van andere spelers. Help je die teveel op weg, dan kun je zomaar jezelf meer schade aanbrengen dan op het oog lijkt.

Taveernen is een spel van 2 tot 4 spelers en is ook heel goed met 2 spelers te spelen. Ondanks het effect van het doorgeven van dobbelstenen richten spelers zich toch vooral op de ontwikkeling van de eigen herberg. Dit is misschien wel een klein minpuntje als het gaat om extra interactie en het rechtstreeks strijden tegen elkaar.


Taveernen samengevat

De Taveernen van de Oude Stad is een spel wat veel karakter heeft, mooi ontworpen is en een aantal spelelementen goed weet te combineren.

Het theme is leuk bedacht, maar het is niet te zeggen of het echt elk soort speler zal aantrekken. Jonge kinderen hebben misschien nog niet zoveel met het kroegleven of oude herbergen, laat staan bier.

Als het gaat om het spelen van het spel is er genoeg uitdaging bij het opzetten en spelen van het spel. De verschillende manieren om het succes van je Taveerne op te bouwen zijn leuk. De kaarten en dobbelstenen maken het elke keer weer anders.

Ben je op zoek naar een spel met een specifiek en leuk uitgewerkt thema op gebied van het runnen van een oude herberg, dan zal Taveernen je zeker niet teleurstellen.

Het is vooral de leuke mix van spelfactoren, de stijlvolle uitstraling en de leuke manier van bouwen aan je herberg wat je laat terugkomen, samen met je vrienden of familie, bij De Taveernen van de Oude stad!
THEMA PAGINA'S

 


SPORT MENU

 

 

 


BLOG EN TWEETS

  • SPECIAAL uitgelicht


CONTACT

 

Sport en Spelen overzicht van belangrijke organisaties. Wilt u ook hier op de kaart komen te staan?

Neem contact op via het e-mail formulier voor meer informatie

Heeft u een concrete vraag of wenst u meer informatie over volleybal of heeft u een wens voor sponsoring of adverteren, neem dan gewoon direct vrijblijvend contact met ons op!

 

icon 3www.sport-en-spelen.nl

icon

All journeys have secret destinations of which the travelar is unaware.

 


SPORT PARTNERS