iracing

Uitleg over iracing en beginnen met online racen.

iracing

IRACING

In een wereld waarin veel verandering plaatsvindt van fysiek sporten naar digitale competities vonden wij het ook tijd om aandacht te besteden aan de online racesport. We hebben ervoor gekozen om je meer te vertellen over iracing.

Iracing is veruit de meest vooraanstaande en realistische online nabootsing van de racesport, als het ware een echte simulatie tegen echte tegenstanders, die alsnog voor iedereen toegankelijk genoeg is om echt te leren racen. Omdat iracing zich juist richt op gebied van echte beleving en het kunnen groeien in klassen en competities, is dit een mooie andere manier om een echte sportbeleving online te ervaren. Je wordt werkelijk beter in racen.

We hopen je met deze informatie over iracing enthousiast te hebben gemaakt om eens een kijkje te nemen en wellicht een nieuwe ster te worden in online racen!


Beginnen met iracing

Iracing is eigenlijk geschikt voor iedereen die redelijk serieus wil racen. Maar denk dan niet dat je daar dan gelijk heel ver in hoeft te gaan. Zie het maar als volgt. Vindt je het leuk om in een kart wel echt voor snelle rondetijden te gaan of een wedstrijdje te winnen, dan zit je goed. Ben je meer van de kermis, botsauto's en een beetje in het wild sturen, wacht dan liever even.

Beginnen met iracing is eigenlijk best laagdrempelig en, net als bij elke sport, mogelijk om uit te breiden als je enthousiast blijft. Je kunt het eens proberen, wat raceklassen uittesten en daarna kijken of je er meer tijd in zou willen steken.

Vooropgesteld is de opzet van een service als iracing ook best anders dan we gewend zijn van games. In basis gaat iracing uit van een bepaald bedrag per maand, of jaar, een soort lidmaatschap eigenlijk waarin je gedurende die tijd kunt deelnemen. Stop je tussentijds, dan verlies je je account niet, maar kun je even niet deelnemen.

Wat we ook niet altijd gewend zijn in games is dat iracing best veel content beschikbaar heeft als je start, maar extra circuits en specifieke auto's als het ware te koop heeft binnen de service. Nu zijn dat geen gigantische bedragen, maar als je alles wilt verzamelen kan het toch oplopen. Overigens spaar je ook digitaal geld als je deelneemt aan kampioenschappen, dat kan weer wat schelen.


Nodig voor iracing

Iracing speel je op een pc of een snelle laptop. Je hebt er wel een redelijk snelle computer voor nodig met een grafische kaart. Iracing vraagt wellicht een stuk minder dan de meest moderne games op de hoogste kwaliteit. Je kunt de details ook nog heel goed terugbrengen zodat de beelden soepel blijven lopen tijdens het spel (de zogenaamde framerate).

Iracing speel je als je wilt met een controller, maar idealiter is het om toch te beginnen met een stuurtje en pedalen. Dit hoeft niet direct het meest dure spul te zijn, zeker als je het eerst eens wil proberen. Wel kun je door betere apparatuur ook echt sneller worden op de baan, het is net echt wat dat betreft. Voetballen kun je ook op slippers, maar over het algemeen doe je dat niet.

Naast een stuur en pedalen heb je uiteraard een goede stoel nodig, dat spreekt voor zich. Er zijn ook specifieke racestoelen die je kunt aanschaffen, soms zelfs opklapbaar. Over het algemeen is het advies om gewoon maar eens eenvoudig te beginnen, dat kan vaak al gewoon achter en tafel of buraeu.

Grijpt het e-racen van iracing je voldoende, dan zoek je vanzelf naar nog betere oplossingen voor jou ideale raceervaring en om net weer een seconde of een paar tienden van je rondetijden af te halen. En misschien wil je wel een vaste opstelling voor je race hobby.


Raceklassen en circuits

Iracing is ontstaan uit de wens om echt een zo goed mogelijke simulatie van het echte racen te krijgen. Daarbij race je alleen maar online tegen echte tegenstanders. Mooi daarbij is dat ze heel veel varianten aanbieden waarin je kunt racen. Ook leuk voor als je eens wat nieuws wil proberen. Je kunt racen in de bekende Nascar serie, of Le mans, in porsches, ferrari's, tourwagens, mazda mx5, noem maar op. Open car racing is er ook volop, Formule 3, Formule 2.0, Formule 1, Indycars. En een hele leuke instap als je wil leren racen is de Skip Barber. Vele ervaren racers blijven daar ook aan meedoen.

De circuits die iracing tot de beschiking heeft zijn verdeeld in Ovals en Road circuits. De ovals zijn veelal bekend in Amerika. De zogenaamde 'road' circuits zijn de circuits die we in Europa en de rest van de wereld meestal kennen. Ga er vanuit dat circuits zoals Spa, Zolder, Zandvoort, Imola, Monza, Interlagos, Suzuka, Road America, Indianaplois, Laguna Seca, Le Mans, en Barcelona er allemaal inzitten. Maar daarnaast nog veel meer, zelfs zand circuits voor meer rally achtige wedstrijden. Niet alles is vanaf het begin gratis beschikbaar.

Als je start zijn er wat auto's beschikbaar om mee te racen en best een groot aantal circuits. In de praktijk zul je wel wat gerichte aankopen moeten doen om specifiek de klassen en circuits te gaan racen die je leuk vindt. Wil je bijvoorbeeld Formule 3 racen, dan ben je misschien eenmalig 15 euro kwijt om die auto aan te schaffen. Het voelt wel alsof hij dan ook echt van jou is. Je kunt hem zelf in eigen kleuren ontwerpen, zodat je in jouw stijl over het circuit gaat.


Puntensysteem iracing

Wat iracing heel goed heeft uitgewerkt is de manier waarop races eerlijk worden gehouden, de nivo's van racers goed aan elkaar gekoppeld worden en je beloond wordt voor goed rijgedrag.

Iracing geeft je punten voor races waarin je zo min mogelijk buiten de baan bent gegaan en zo min mogelijk schade aan jezelf of andere hebt gemaakt. Een zogenaamde Irating zorgt voor de speelsterkte ten opzichte van andere spelers. Hoe hoger je scoort, hoe hoger je automatisch zal deelnemen in hogere divisies. Daarnaast is er een Licence rating. Je begint in iracing echt als een Rookie. Race je goed dan krijg je licentie punten en zo klim je op van Rookie naar licentie D,C,B,A. Per licentie kun je ook bepaalde auto's rijden, ook net echt. Je mag vanaf je begint best oefenen met een formule 1 auto, maar je mag pas in echte wedstrijden deelnemen met een A licentie. In sommige klassen kun je direct starten, maar ook voor Formule 3 moet je wel even laten zien dat je een C licentie hebt behaald.

Rondom iracing zijn er verschillende mogelijkheden om beter te worden met racen en worden er setups van auto's gedeeld als je daar zelf niet goed in bent of geen tijd voor hebt. Virtual Racing School is zo'n intitiatief. Zie dit als je persoonlijke racing coach en monteur voor jou specifieke racewagen(s).


Iracing samengevat

Er is zoveel meer te vertellen over iracing, maar we hopen je toch hiermee alvast wat informatie te hebben gegeven.

Wil je online tegen echte tegenstanders racen, racen met respect voor elkaar en voor je eigen auto, racen in kampioenschappen naar keuze waarin je ook promoveet en degradeert, dan is iracing iets voor jou.

Zeker als je daarbij optelt dat al je rondetijden worden bijgehouden. Ervaren coureurs, en zeker ook Max Verstappen spelen gerelgeld op iracing. Je kan op sommige circuits gewoon zien hoeveel je precies af zit van de beste tijd van Max Verstappen in een Formule 3 auto bijvoorbeeld.. Ook kun je replays van de races bewerken en opslaan en kun je een mooie verzameling echte auto's en circuits aanleggen.

Tel daarbij op dat iracing helemaal goed gesschikt is om een echt racehoekje in huis te maken met een goed stuur met force feedback, een racestoel en misschien zelfs meerdere schermen of een virtual reality bril, dan is dit een sporthobby waar je nog jaren plezier in kan hebben en kan uitbreiden terwijl je ermee bezig bent.

Veel plezier met racen!


race stuur Thrustmaster T150THEMA PAGINA'S

 


SPORT MENU

 

 

 


BLOG EN TWEETS

  • SPECIAAL uitgelicht


CONTACT

 

Sport en Spelen overzicht van belangrijke organisaties. Wilt u ook hier op de kaart komen te staan?

Neem contact op via het e-mail formulier voor meer informatie

Heeft u een concrete vraag of wenst u meer informatie over sport en spelen of heeft u een wens voor sponsoring of adverteren, neem dan gewoon direct vrijblijvend contact met ons op!

 

icon 3www.sport-en-spelen.nl

icon

If you have everything under control, you're not moving fast enough.

 


SPORT PARTNERS