Cities Skylines

Uitleg over Cities Skylines

skylines

CITIES SKYLINES

We willen je graag wat meer informatie geven over het fantastische computerspel Cities Skylines

Cities Skylines is een stedelijk simulatiespel, voor het eerst uitgebracht in 2015, maar met vele ontwikkelpakketen en versies op andere computers die daarop volgden.

Het spelen van Cities Skylines geeft je de mogelijkheid om een eigen stad op te bouwen en te beheren, met verantwoordelijkheden zoals het plannen en bouwen van infrastructuur, het beheren van grondstoffen en bevolking. Ondertussen moet je allerlei problemen oplossen die in een stad kunnen voorkomen.

Cities Skyline is een diepgaande en uitgebreide simulatie, waardoor spelers kunnen experimenteren met diverse stedelijke ontwerpoplossingen. Het blijft altijd weer leuk welke uitkomsten er komen bij de ontwikkeling van jouw eigen stad!


Cities uitdagingen

De uitdagingen van het bouwen van een stad In Cities Skylines is dat je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitbreiden en beheren van deze stad. Je moet nadenken over hoe je gebouwen plaatst, hoe je verkeer regelt en middelen beheert om ervoor te zorgen dat de bewoners tevreden zijn en je stad blijft groeien.

De basis voor elke stad zijn de gebouwen, locaties, waar mensen zich in of naartoe willen begeven. Bij het maken van je stad moet je vooraf dus nadenken en beslissen welke gebouwen je nodig hebt

Dit begint misschien bij oningen, bedrijven of recreatieve voorzieningen. De manier waarop je start maakt al het begin van het karakter van jouw stad.

Een andere uitdaging is de manier waarop je zaken plaats, voor het beste resultaat. Je moet ook zorgen dat je de juiste voorzieningen hebt, zoals elektriciteit, water en afvalverwerking, om ervoor te zorgen dat je stad draait.

Je moet het zien om te ervaren, maar eigenlijk alles wat een stad bruisend maakt zul je tegenkomen in Cities Skylines!


Stadverkeer

Een stad kan niet zonder transport, wegen, rails en logica. Je grootste nachtmerrie en grootste uitdaging bij het bouwen van een stad in Cities Skylines is het regelen van het verkeer.

Je moet proberen om het verkeer in de stad, die groter en groter wordt, soepel te laten verlopen. Doe je dat niet dan worden je bewoners en bezoekers ontevreden.

Bij het aanpakken van je verkeersoplossing heb je beslissingen te nemen. In de eerste plaats hoe je de hoofd infrastructuur gaat bouwen. Hoe pak je de hoofdwegen en kleinere wegen aan, wat voor openbaar vervoer wil je aanbieden en hoe maak je belangrijke verbindingen tussen je stadsdelen. allemaal vraagstukken waar je op los kunt gaan in Cities Skylines.

En dan wordt het drukker en drukker in je stad, je bouwt nieuwe delen en er komen knelpunten. Je gaat nadenken over stoplichten of misschien wel een nieuwe metrolijn.

En als het gaat om verkeer en transport zijn er nog vele andere leuke uitdagingen, zoals het vaarverkeer en uiteraard vliegvelden. Aan niets ontbreekt het dan je eigen fantasie om jouw stad een unieke verkeerssituatie mee te geven.


Overleven in de stad

Om een stad te laten groeien en bloeien is een gezonde economie nodig. Geld moet rollen.

In Cities Skylines moet je er vooral voor zrogen dat je inkomsten hoger zijn dan je uitgaven, en je moet beslissen hoe je geld besteedt aan alle dingen zoals verkeer, infrastructuur, industrie, wonen, etc.

Het is belangrijk om niet te veel te investeren in één specifiek gebied of in één soort ontwikkeling. Er moet een bepaalde mate van evenwicht zijn, tussen werken en wonen, recreatie, om zodoende de belans te vinden tussen inkomsten en uitgaven.

De omvang van je stad maakt ook dat je meer en grotere investeringen kunt doen. Een klein dorp met een gigantisch stadion is ook misschien niet het slimste begin, maar in een metropool waar alles te vinden is wat je maar denkt te kunnen wensen, is het bijna een bijzaak.

Veel plezier met beslissen, bouwen en ontwikkelen van jouw unieke plek!


Cities Uitbreidingen

Door de jaren heen zijn er uitbreidingssets ontwikkeld voor Cities Skylines. Hiermee is meer en meer content gekomen om de stadssimulatie nog mooier te maken. Om een beeld te geven, hieronder de balangrijkste uitbreidingen die er zijn:

 • After Dark
 • Snowfall
 • Match Day
 • Natural Disasters
 • Mass Transit
 • Green Cities
 • Parklife
 • Industries
 • Campus
 • Sunset Harbor
 • Airports
 • Plazas & Promenades

Met bovenstaadne uitbreidingen maak je elke stad nog indrukwekkender!


Rampenplan

Zoals al aangegeven bij de uitbreidingssets, zijn er ook natuurlijke rampen die je kunt loslaten op je stad.

Dit lijkt misschien niet handig om te doen, een stad opbouwen en dan laten vernietigen door een aardbeving, overstroming of orkaan.

Toch is ook dat een leuke uitdaging. Denk bijvoorbeeld aan het bedenken van goede evacuatie routes en het goed organiseren van nod en hulpdiensten. Ook kun je met het bouwen van de stad misschien al rekening houden met het weren van rampen of het veilig houden van sommige gebieden.

Wil je dus nog een beetje extra uitdaging, terwijl je al druk bent met het bouwen van je mooie stad, dan kun je dus ook rampen te lijf met de genoemde uitbreiding. En zeg nou zelf, dat is toch iets wat best kan voorkomen in elke grote stad. In een simulatie als Cities Skylines hoort dat er dan eigenlijk gewoon ook een beetje bij.
THEMA PAGINA'S

 


SPORT MENU

 

 

 


BLOG EN TWEETS

 • SPECIAAL uitgelicht

CONTACT

 

Sport en Spelen overzicht van belangrijke organisaties. Wilt u ook hier op de kaart komen te staan?

Neem contact op via het e-mail formulier voor meer informatie

Heeft u een concrete vraag of wenst u meer informatie over sport en spelen of heeft u een wens voor sponsoring of adverteren, neem dan gewoon direct vrijblijvend contact met ons op!

 

icon 3www.sport-en-spelen.nl

icon

De mens kan naar de hoogste toppen klimmen, maar er lang verblijven kan hij niet.

 


SPORT PARTNERS