X-Games

Inzicht en uitleg over de zomer x-games en winer x-games.

X games

De X Games is een jaarlijks terugkerend evenement waarin in verschillende extreme sporten wordt gestreden. De X Games zijn live te zien op het televisiekanaal van ESPN, wat de hoofdsponsor is van het evenement.

De x-games bestaan uit een 'zomer' en winter editie. De reguliere x-games (de zomervariant) wordt meestal rond augustus gehouden. De winter x-games vinden in januari of februari plaats.

Sommige sporten die plaatsvinden tijdens de x-games hebben we apart toegelicht en kun je vinden tussen onze sport pagina's. Op deze x-games pagina geven we je uitleg over de x-games als geheel.


Sporten tijdens x-games

De sporten tijdens de x-games wisselen nog wel eens. Zo was er in de vorige versie nog inline skaten te zien, maar zijn die nu weg. Er zijn ook een aantal gemotoriseerde sporten in de x-games.

Hieronder is een overzicht te zien van de verschillende onderdelen de gehouden worden tijdens de zomer x-games, met daarbij de verschillende sub-onderdelen of categorie.

  • BMX - met de onderdelen: Vert, Park, Dirt jumping, Big Air.
  • Skateboarden - met de onderdelen: Vert, Park, Street, Best Trick, Big Air.
  • MotoX - met de onderdelen: Best Trick, Freestyle, Step Up, SuperX, Speed and Style, Best Whip, Enduro X, Adaptive.
  • Rally - met de onderdelen: Rallycar racing, Rallycar super rally.

x-games

x-games voor iedereen

De unieke combinatie van extreme sporten maakt van de x-games een evement wat ontzettend spectaculair is om naar te kijken.

De deelnemers aan de events tijdens de x-games zijn van het allerhoogste niveau en beoefenen de sporten als ware professionals. Het komt niet zelden voor de Wereldkampioenen in hun sport of Olympische kampioenen ook deelnemen aan de x-games.


Winter x-games

Hieronder is een overzicht van de onderdelen die worden gehouden tijdens de winter x-games. Met ook daarbij de verschillende sub-onderdelen per categorie:

  • Skiën - met de onderdelen: Skicross, Big Air, Slopestyle, Halfpipe, Monoski
  • Snowboarden - met de onderdelen: Slopestyle, Snowboardcross, Halfpipe, Big Air, Best Method
  • Snowmobile (voor mannen) - met de onderdelen: Snowcross, Freestyle, Speed and style, Best Trick

X-games en winterspelen

Een bekende x-gamer en snowboarder, Shaun White, heeft zich geplaatst voor de Olympische spelen en zal in 2018 meedoen.

De snowboard kampioen, met bijnaam 'flying tomato" zal daarin mee gaan doen in het spectaculaire half pipe event, en zal daar meestrijden met de wereldtop voor de medailles.

Shaun White heeft overigens al 2 x goud gewonnen tijdens eerdere olympische spelen, en is record houder voor de meeste X-Games gouden medailles.


Extreme sporten

Extreme sporten hebben een bijzonder karakter, omdat de regels vaak zijn gevormd met het spel, en er doorlopend wordt gezocht naar uitersten. Spektakel en bijondere vaardigheden gecombineerd met de nodige lef staan centraal bij extreme sporten en de x-games.
THEMA PAGINA'S

 


SPORT MENU

 

 

 


BLOG EN TWEETS

  • SPECIAAL uitgelicht


CONTACT

 

Sport en Spelen overzicht van belangrijke organisaties. Wilt u ook hier op de kaart komen te staan?

Neem contact op via het e-mail formulier voor meer informatie

Heeft u een concrete vraag of wenst u meer informatie over sport en spelen of heeft u een wens voor sponsoring of adverteren, neem dan gewoon direct vrijblijvend contact met ons op!

 

icon 3www.sport-en-spelen.nl

icon

I'm one of these people that likes adrenaline and new things, like extreme sports. It makes me feel alive.

 


SPORT PARTNERS