Meeple Land

informatie en uitleg over Meeple Land

meeple land

MEEPLE LAND

Hou je van bordspellen en van pretparken, dan is Meeple Land misschien wel het ideale spel voor jou. Meeple Land is een spel wat je een pretpark laat bouwen en waarmee je bezoekers moet trekken om succesvol te zijn. Het heeft als idee wel wat weg van het razend populaire computerspel Rollercoaster Tycoon.

Meeple Land is een leuk vormgegeven spel en kan gespeeld worden met 2 tot 4 spelers. Het is echt een volwaardig bordspel en de advies leeftijd is vanaf 10 jaar.

Als jij het in je denkt te hebben om de meeste bezoekers te trekken naar je attracties en deze tevreden te houden, dan is Meeple Land een leuke uitdaging voor jou!


Meeple Land inhoud

Meeple Land is een spel wat ongeveer 45-60 minuten speeltijd per keer heeft. Het spelverloop is opgebouwd uit vier speelronden en wordt afgerond met een eindtelling.

In de (grote) Meeple Land doos vind je de volgende spelonderdelen:

 • 1 parkeerplaats bord
 • 4 pretpark plattegronden
 • 4 uitbreiding plattegronden
 • 4 parkingangen
 • 4 extra ingang tegels
 • 101 tegels met attracties of diensten
 • 17 bustegels
 • 124 meeple bezoekers in 4 kleuren
 • 1 startspelersfiche
 • 1 rondeteller fiche
 • 52 munten
 • Een notitieblok
 • De spelregels

Al met al dus een mooie set met onderdelen om een goed en diepgaand pretparken spel te kunnen spelen.


Spelen Meeple Land

Alle spelers krijgen vooraf een leeg speelbord als toekomstig pretpark. Hierop moeten spelers een eigen pretpark opbouwen. Het inrichten van het pretpark vraagt tactisch spelen en is afhankelijk van de onderdelen die een speler kan aanschaffen voor zijn of haar park en het benutten van mogelijkheden om te adverteren.

Bij aanvang van elke ronde hebben spelers budget beschikbaar om uit te geven. Om de beurt wordt er per speelronde gespeeld totdat iedereen past. Dan wordt het tijd om bezoekers het park in te laten en die zo tevreden mogelijk te maken met de attracties in jouw park op dat moment.

Na elke ronde krijgen spelers weer nieuw budget en kunnen ze met nieuwe ideeen en tactieken weer verder bouwen aan hun pretpark.

Na het einde van de vier ronden wordt de eindstand opgemaakt. Hierbij worden onder andere het aantal bezoekers geteld die zich in het park bevinden. Hiermee wordt bekend wie de beste pretparkbouwer is en wie met de meest logische routing, mooie attracties en tevreden bezoekers.

Speelronde Meeple Land

Zoals gezegd zijn er vier speelronden bij het spelen van Meeple Land. De acties die spelers kunnen doen tijdens een ronde worden om en om gedaan, totdat iedereen gespast heeft. De acties waaruit je kunt kiezen zijn de volgende:

 • Kopen - als je aan de beurt bent kun je attracties of diensten aanschaffen die je op jouw speelbord een plek geeft. Ook kun je eenmalig een stukje uitbreiding van je park kopen. bij het plaatsen op het speelbord zul je oog moeten houden voor de juiste verbinding van de wegen van en naar alle attracties.
 • Adverteren - je kunt extra bezoek en inkomsten generenen door te adverteren. Hiervoor kun je zogenaamde 'meeple' tegels kopen die je kunt plaatsen in je pretpark.
 • Passen - als je klaar denkt te zijn met het kopen of adverteren dan kun je passen. Als je past dan mag je een bus met bezoekers kiezen en deze in je park proberen te plaatsen. Als je past mag je daarna geen andere acties meer in deze ronde doen. als iedereen heeft gepast, dan is de ronde voorbij.

Met de acties probeer je anderen te snel en te slim af te zijn en vooral ook jouw park zo slim mogelijk in te richten. Ook met de mogelijke soorten bezoekersstromen in de bussen kun je vooraf al rekening houden.


Meeple Land winnen

Nadat de vierde ronde is afgerond en alle bezoekers in de verschillende pretparken zijn geplaatst is het tijd voor de eindtelling van het spel. Hiervoor is een scoreblaadje beschikbaar. De scores in het spel Meeple Land worden als volgt bepaald:

 • Met veel verschillende attracties verdien je prestige punten.
 • Voor elke gele of roze bezoekers ontvang je 2 punten.
 • Voor elke groene of blauwe bezoeker ontvang je 1 punt.
 • Als je nog bezoekers over hebt die je geen plekje hebt kunnen geven dan ontvang je minpunten (-2 voor geel en roze, -1 voor groene of blauwe).
 • Voor doodlopende wegen in je park krijg je ook puntenaftrek. -2 punten voor elke doodlopende weg.

De speler met de meeste punten aan het einde van het spel mag zichzelf winnaar van Meeple Land noemen!


Meeple Land

Meeple Land is verassend tactischer dan je vooraf zou denken. Op de juiste tijd kopen en passen, de juiste bezoekers in je park plaatsen, het is allemaal belangrijk.

Het spel is ogebouwd rondom een leuk en herkenbaar thema. De omgeving van een pretpark is voor de meeste mensen zeer herkenbaar en roept vaak leuke herinneringen op.

Zoals eerder gezegd is er een kleine vergelijking met het computerspel Rollecoaster Tycoon, wat nog veel dieper ingaat op het mangagen van een pretpark en het zelfstandig bouwen van attracties en uiteindelijk een heel pretpark.

Wil je wat meer weten over Roller Coaster Tycoon dan hebben we daar inmiddels ook een pagina over geschreven. Kijk hier voor Rollercoaster Tycoon.

Veel plezier met pretparken bouwen!
THEMA PAGINA'S

 


SPORT MENU

 

 

 


BLOG EN TWEETS

 • SPECIAAL uitgelicht


CONTACT

 

Sport en Spelen overzicht van belangrijke organisaties. Wilt u ook hier op de kaart komen te staan?

Neem contact op via het e-mail formulier voor meer informatie

Heeft u een concrete vraag of wenst u meer informatie over curling of heeft u een wens voor sponsoring of adverteren, neem dan gewoon direct vrijblijvend contact met ons op!

 

icon 3www.sport-en-spelen.nl

icon

Don't worry; don't be afraid, ever, because this is just a ride.

 


SPORT PARTNERS