Axie Infinity

Uitleg Axie Infinity.

axie infinity

Bron: https://axieinfinity.com

Axie Infinity

Ook hier bij sport-en-spelen ontkomen we niet aan nieuwe vormen van spellen die er ontwikkeld worden. Games die zich ontvouwen op blockchain technologie, spelelementen die je kunt bezitten in de vorm van een NFT. Er zijn economische systemen opgenomen waarmee je al spelend geld zou kunnen verdienen. We willen je graag een kijkje geven in één van deze spellen, met de naam Axie Infinity.

Axie Infinity is in feite geen ingewikkeld of complex spel. Maar de opzet en de technologie die er achter schuil gaat is wel intressant. Axie is namelijk een spel wat gekoppeld is aan blockchain technnologie, waar ook cryptomunten op gemaakt worden. Dit maakt dat spelelementen digitaal een eigenaar hebben, gekocht en verkocht kunnenworden en waar ook crypto-tokens mee verdiend kunnen worden.

Het spel

Axie Infinity is als spel niet zo heel ingewikkeld om uit te leggen. De basis bestaat uit stukjes land die je kunt bezitten en de zogenaamde Axie beestjes die je kunt bezitten.

Deze Axies moet je voeden en opvoeden en kun je nieuwe vaardigheden leren. Je kunt ze laten vechten voor tokens en deze Axies kun je laten 'breeden' zodat er meer axies worden geboren die jij bezit. Alles bij elkaar is het wel heel grappig, grafisch en kleurrijk in elkaar gezet.

Ook in het spel Axie Infinity zijn er allemaal items die je kunt aanschaffen en is het uiteraard erg grappig vorm gegeven. Het is echter, als je het vergelijkt me veel ver ontwikkelde spelen redelijk eenvoudig in opzet.

De complexiteit en de nieuwheid zit hem dan ook in de blockchain technologie en het eigenaarschap wat je hebt over jou bezittingen in het spel. Je kunt werkelijk proberen te groeien als eigenaar van land, axies en items. Ook is er een specifieke marktplaats waar je jouw eigendommen kunt aanschaffen of verkopen.


Tokens

Axie infinty draai om 2 soorten crypto tokens. De eerste is de Axie Infinity Shards (AXS), deze wordt in de toekomst gebruikt en gezien als een stukje eigendom van Axie Infinity. Hiermee kun je in de toekomst een soort 'lening / borg' aan het economische systeem van het spel teruggeven, 'staken' wordt dat genoemd. Ook is aangekondigd dat je mogelijk in de toekomst kunt meebeslissen bij de verdere ontwikkeling van het spel als je in het bezit bent van AXS tokens.

Deze Axie tokens zijn gekoppeld aan de (bij velen wel bekende) Etherium blockchain.

Het token wat in het spel wel echt al gebruikt wordt en waar het spel feitelijk om draait is de zogemaande Smooth Love Potion (SLP). Deze tokens kun je winnen door gevechten te winnen met je Axies. En deze tokens kun je weer gebruiken om nieuwe Axies te breeden of om items te kopen.

SLP is dus de economie binnen de game. En hiermee kun je uiteindelijk ook echte waarde verzilveren. SLP tokens kun je namelijk omzetten in Etherium en kun je verkopen of verhandelen als crypto. Je duikt dus spelender wijs ook in de wereld van crypto economie en met name DeFi (decentralized finance), en ja, je kan er eventueel dus ook geld mee vedienen door slim en op het juiste moment te investeren en te handelen.


Axie marktplaats

Axie Infinity heeft een eigen marktplaats. Deze is te vinden via: https://marketplace.axieinfinity.com.

In de marktplaats kun je eigendommen kopen en verkopen, in feite zijn er momenteel 4 soorten onderdelen die je kunt verhandelen, namelijk:

  • Axies – de poppetjes in het spel
  • Lands – stukje land die je als basis gebruikt en waar je items op kunt plaatsen of laten groeien
  • Items - dit zijn onderdelen die je op je land kunt plaatsen
  • Bundles - dit zijn meerdere van bovengenoemde onderdelen gebundeld

Het kopen of verkopen op deze marktplaats gaat via blockchain technologie. Je hebt een crypto of nft wallet nodig om dit te doen. Als dit je nog weinig zegt, verdiep je dan eerst even goed in tokens, nft, defi en crypto gaming. bijvoorbeeld op Token World.

Geld verdienen

Zoals gezegd kun je binnen Axie Infinity rijkdom vergaren en tokens verdienen die op hun beurt weer geld waard zijn. De manieren waarop dit kan is door gevechten te winnen en door taken uit te voeren waarvoor je de eerder genoemde SLP ontvangt. Ook kun je jouw items en Axies of land wat je hebt vergaard weer verkopen via de Axie marktplaats.

Met de opkomst van crypto, NFT en blockchain technologie worden ontwikkelingen als Axie Infinity vaak gezien als kans of iets nieuws wat heel groot kan worden, maar zekerheden zijn daar uiteraard nooit voor. Je moet het spel Axie Infinity ook alleen bekijken als je werkelijk interesse hebt in het spel, de techniek, het plezier wat je ermee kunt hebben. Het doel om eventueeel geld te verdienen haal je wellicht nooit en je kunt je ook afvragen of dit spel niet bedoeld is om alleen maar om handel te draaien, ook al is het verpakt in een grappig spelletje waar je weldegelijk plezier in kunt hebben.


Geen advies

We willen je op deze pagina een eerste omschrijving en indruk geven van het soort spel dat Axie Infinity is. In de snel ontwikkelende crypto en blockchain wereld is het iets wat ons allemaal niet zal ontgaan.

Wel willen we bendrukken dat de informatie op deze pagina geen enkele promotie of advies is op gebied van crypto of geld verdienen met spelletjes. We raden dan ook iedereen aan om altijd zelf eigen research te doen als het gaat om blockchain, tokens en spellen als Axie Infinity. Kijk goed naar wat je er wel en niet mee kan en welke regelgeving er eventueel (nu of in de toekomst) bij komt kijken.

Ook willen we benadrukken in alle gevallen altijd voorzichtig te zijn met spellen waar je moet betalen voor items. Zogenaamde 'loot boxes' zijn niet meer weg te denken in allerlei games die je kunt spelen. Doe altijd voorzichtig en investeer alleen met geld wat je kunt missen.THEMA PAGINA'S

 


SPORT MENU

 

 

 


BLOG EN TWEETS

  • SPECIAAL uitgelicht


CONTACT

 

Sport en Spelen overzicht van belangrijke organisaties. Wilt u ook hier op de kaart komen te staan?

Neem contact op via het e-mail formulier voor meer informatie

Heeft u een concrete vraag of wenst u meer informatie over paardenrennen of heeft u een wens voor sponsoring of adverteren, neem dan gewoon direct vrijblijvend contact met ons op!

 

icon 3www.sport-en-spelen.nl

icon

De nacht valt over Wakkerdam.

 


SPORT PARTNERS