Zed Run

Paardenrennen op de blockchain.

zed run

Zed Runn

We willen je graag iets meer vertellen over een nieuwe werledwijde rage en toekomstige sportbeleving op gebied van paardenrennen. Het gaat hier om Zed Run. Zed Run is een game applicatie waarbij jij eigenaar bent van een eigen crypto / digitaal paard en een eigen stal bezitt. Je kunt je eigen paarden fokken, maar ook meedoen aan paardenraces.

Zed Run is een ontwikkeling die nadrukkelijk ontwikkeld is en gekoppeld is op bais van blockchain technologie. Dit maakt dat ieder paard uniek is en altijd blijft bestaan op de blockchain. De Zed Run omgeving is daardoor decentraal en in bezit van de gebruikers zelf. Ook maakt dit dat er een verbinding wordt gemaakt met cryptocurrency.

We vertellen je graag wat meer over Zed Run op deze pagina.


Wat is Zed Run

Zed Run is een decentrale applicatie (ook wel dapp) genoemd. Het is een omgeving die gebouwd is op blockchain technologie. Binnen de applicatie van Zed Run kun je middels een account een eigen stal krijgen waar je paarden in kunt fokken waarmee je tegen andere paarden van andere fokkers kunt racen.

De paarden kun je kopen in een marktplaats. Ook kun je de paarden verkopen aan andere spelers of nieuwe deelnemers. De paarden die worden gebruikt zijn van verschillende volbloed groepen en niveau's. Door te fokken kun je goede eigenschappen combineren en hopen een zo goed mogelijk paard als nageslacht te krijgen. Zo bouw je jouw stal, jouw bloedlijn, gestaag verder uit. Al jouw paarden kun je daarna weer gebruiken om mee te racen, door te fokken of te verkopen.

De setting van Zed Run is wat futoristisch, maar de achterliggende uitgangspunten liggen dichtbij de werkelijke paardensport. Uniek aan Zed Run is dat dit programma gemaakt is op basis van blockchain technologie en de paarden die worden aangeboden ook werkelijk unieke objecten zijn die een blockchain worden gemaakt en eigenaar zijn en blijven van degene die ze bezit.


Meedoen met Zed Run

Inloggen op Zed Run kun je via hun website. Maar om werkelijk te kunnen deelnemen aan het ecosysteem van Zed Run, heb je wel een paard nodig en cryptocurrency. Omdat de paarden worden gemaakt op een blockchain, kun je het vergelijken met het maken van een block voor Bitcoin of Etherium (2 soorten cryptocurrency). De applicatie Zed Run is gekoppeld aan het Etherium blockchain, vandaar dat een klein beetje Etherium nodig is om paarden aan te schaffen en mee te kunnen doen aan de races.

Voor degenen die al wat thuis zijn in cryptocurrency is het een fluitje van een cent om je Etherium cryptocurrency in te zetten in Zed Run. Zed Run maakt daarvoor gebruik van de koppeling met je persoonlijke software wallet van Metamask. (heb je nou geen idee waar dit allemaal over gaat, dan is het verstandig even snel op websites over wallets en crypto op gebied van crypto gamen te kijken, dan ben je snel en kort op de hoogte.

Heb je eenmaal een account en wat Etherium te besteden dan kun je kijken of je een eigen paard kunt bemachtingen!


Zed Run paarden

Een Zed Run paard kun je aanschaffen als je bent aangemeld bij Zed Run. Er is een marktplaats waar paarden beschikbaar komen, maar omdat de voorraad beperkt is worden er maar een klein aantal paarden uitgegeven. Het is zelfs zo dat van het hoogste rastype (Genesis) maar 38.000 paarden ooit gemaakt zullen worden. De rest van de paarden worden afstammleingen van deze eesrte oorspronkelijke paarden (die geboren zijn zonder gefokt te zijn).

Zed Run heeft ook een koppeing met een marktplaats die Open Sea heet. Op open Sea zijn unieke crypto eigendommen (nft's) te verhandelen. Zo ook zijn de Zed Run paarden van andere fokkers daar regelmatig te koop.

De soorten paarden verschillen in 2 mannelijke varianten (Stallion en Colt) en in twee vrouwelijke varianten (Mare en Filly). Alle paarden hebben een genetische zuiverheid die wordt angegeven en die varieert van hoog naar laag van Z1 t/m Z264.

Er zijn vier verschillende bloedlijnen in Zed Run

 • Nakamoto
 • Szabo
 • Finney
 • Butterin

Wat nu een Zed Run paard uniek maakt ten opzichte van andere digitale items die je in games kunt kopen is dat het een zogemaamde NFT is. Dit staat voor Non Fungible Token en betekent zoiets als onveranderbaar uniek product. Wil je daar wat meer detailinformatie over hebben dan verwijzen we je naar informatie over non fungible tokens, kortweg nft.


Fokken in Zed Run

Als je een mannelijk Zed Run paard hebt, dan kun je die beschikbaar stellen om mee te fokken. Hiervoor ontvang je een deel van de kosten voor het fokken (in Etherium) terug. Als je een vrouwelijk paard hebt dan kun je hiermee fokken (voor een kleine vergoeding Etherium) en krijg je er een nieuw paard voor terug.

De eigenschappen van de paarden waarmee je fokt hebben invloed op de kwaliteit van het nageslacht. Er spelen een heleboel dingen mee, waarvan sommigen niet zomaar duidelijk zijn, waardoor het spannend blijft hoe goed je nieuwe paard uiteindelijk zal blijken te zijn en welke (unieke) vachtkleur deze zal hebben.

De paarden die er zijn en gefokt worden, worden ingedeeld in de Z klasse die ze zijn. Van hoog naar laag wordt dit gevat in fok-categorien, waarvan de eerdere gennoemde Genisis klasse de engige pure (niet gefokte gelimiteerde variant is).

De volgorde van het type paard zijn van hoog naar laag als volgt:

 • Genesis
 • Legendary
 • Exclusive
 • Elite
 • Cross
 • Pacer

En hoewel het in basis natuurlijk wel wat uitmaakt hoe puur een paard is en van welk potentieel niveau, komt er zoveel bij kijken dat ook lagere Z nummers uiteindelijk goede race winnaars kunnen worden.


Racen in Zed Run

Racen in Zed Run is fantastisch om te zien en te ervaren. Er zijn verschillende afstanden waarover gereden wordt. En er zijn verschillende raceklassen om het speelveld zo eerlijk mogelijk te houden. Er zijn soms gratis races waar je een heel klein beetje Etherium met jou paard kunt verdienen. Over het algemeen moet je een kleine inleg betalen om mee te doen en kun je als je in de top 3 eindigd daar een veelvoud van terugwinnen. Je raced daarbij altijd tegen andere spelers op een decentraal netwerk, dus is er geen 'bank' of centrale eigenaar waartegen je speelt.

Elk paard is uniek en zo zijn er ook een aantal eigenschappen die je kunt leren kennen om beter te presteren in een race. Zo is er een favoriete afstand die elk paard meekrijgt en ontwikkeld men ook zaken als een favoriete startplek die het paard heeft. Het is dus aan te raden om je paard beter te leren kennen door deze goed uit te proberen.

Statistieken van paarden worden bijgehouden en zijn ook openbaar. Het paard is immers uniek en bestaat op een transparant en openbaar blockchain waarmee niet gerommeld kan worden. Door met je paard te racen krijgt deze een percentage van winst en top 3 achter zijn of haar naam. Dit zijn dan weer interessante getallen als je wilt fokken met je paard of als je deze te koop zet.

Al met al is het racen en fokken op Zed Run een werkelijk unieke ervaring. Een wereld waarin je stal eigenaar bent en eigendommen vergaard en creert. En daarnaast is er natuurlijk niets leuker dan een winnend paard te bezitten en ook nog wat digitaal geld te kunnen verdienen.
THEMA PAGINA'S

 


SPORT MENU

 

 

 


BLOG EN TWEETS

 • SPECIAAL uitgelicht


CONTACT

 

Sport en Spelen overzicht van belangrijke organisaties. Wilt u ook hier op de kaart komen te staan?

Neem contact op via het e-mail formulier voor meer informatie

Heeft u een concrete vraag of wenst u meer informatie over paardenrennen of heeft u een wens voor sponsoring of adverteren, neem dan gewoon direct vrijblijvend contact met ons op!

 

icon 3www.sport-en-spelen.nl

icon

The only difference between a winner and a loser is character.

 


SPORT PARTNERS