Quest VR

uiteleg en toepassing VR bril.

Quest VR

quest VR bril bron: afbeeldingbron: Meta Quest 2

Het leek ons leuk om eens een pagina te maken over de wereld tussen realiteit en gamen te maken. Een virtuele wereld waarbij sporten en beleven wordt ervaren doormiddel van virtuele realiteit.

Aan de hand van informatie over de Virtual Reality bril met de naam 'Quest 2' van de firma Meta, nemen we je mee in nieuwe techniek en actief gamen en bewegen.

Virtual reality komt steeds dichterbij, omdat de technieken die gebruikt worden steeds beter worden. daarnaast is de ervaring ook werkelijk net weer wat anders dan het spelen van een game of het beoefenen van sport en spel in de praktijk.

Leuk aan virtual reality is ook wel dat je ervaringen kunt opdoen en zelfs simulaties kunt beleven van sporten of situatie die nromaal nog even iets te gevaarlijk of uitdagend voor je zijn.


Wat is Quest 2

De 'Quest 2' is een virtual reality bril die 'stand alone' kan werken en dus in zichzelf ook een computer heeft. Ontstaan uit een kickstarter doorbraak Oculus VR bril is de Quest een VR bril die ontwikkeld is na overgename van Oculus door de eigenaren van Meta (Facebook).

De Quest 2 is een VR bril zoals er inmiddels wel meerdere zijn, maar de bijzonderheid van deze VR bril is dat het niet afhankelijk is van een aparte computer om mee te spelen. Ook is de Quest 2, zoals nu op de makrt is, relatief scherp geprijst en daarmee best toegankelijk voor een breed publiek.

Inmiddels heeft de firma Meta ook de komst van de opvolger, Quest 3, aangekondigd. Het principe van deze VR bril blijft nagenoeg gelijk, maar er worden wat nieuwere technieken en verbeteringen toegevoegd aan het nu al succesvolle apparaat.

De Quest VR bril heeft een breed scala aan games en apps. Via een uitgebreide bibliotheek van VR-games en applicaties, variërend van avontuurlijke spellen tot educatieve ervaringen en sociale interacties.

Wij zullen in ieder geval een aantal intressante voorbeelden toelichten met oog voor sport gerelateerde games, waarin simulatie van sporten centraal staat.

Specificaties Quest 2

Hieronder een aantal interessante specificaties van de Meta Quest 2 VR bril:

 • Beeldkwaliteit: De Quest 2 beschikt over een LCD-scherm met een resolutie van 1832 x 1920 pixels per oog, wat resulteert in heldere en scherpe beelden.
 • Krachtige processor: De headset is uitgerust met de Qualcomm Snapdragon XR2-processor, die zorgt voor soepele prestaties en snelle laadtijden.
 • Opslagruimte: De Oculus Quest 2 is verkrijgbaar met verschillende opslagcapaciteiten, namelijk 128GB en 256GB, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker.
 • Comfortabel ontwerp: De headset is licht van gewicht en heeft een ergonomisch ontwerp met verstelbare banden, wat zorgt voor een comfortabele pasvorm tijdens langere VR-sessies.
 • Tracking en controllers: De Oculus Quest 2 maakt gebruik van inside-out tracking, waarbij de ingebouwde sensoren de positie van de gebruiker volgen. Daarnaast worden handcontrollers meegeleverd voor een intuïtieve interactie met de virtuele omgeving.

Met de VR bril Quest 2 heb je een complete set met veel belangrijke tools ingebouwd om de virtuele ervaring goed en veilig te kunnen beleven!


Quest mogelijkheden

Hieronder een samenvatting van de ervaringen die je met een virtual reality bril zoals de Quest 2 kunt ervaren:

 • Immersieve gameplay: Met de Oculus Quest 2 kunnen gebruikers volledig opgaan in virtuele werelden en interactieve gameplay ervaren.
 • Diverse gamegenres: Er zijn verschillende genres beschikbaar, waaronder actie, avontuur, puzzels, sport, en nog veel meer. Gebruikers kunnen kiezen uit een breed scala aan games die aansluiten bij hun interesses.
 • Multiplayer-opties: De Oculus Quest 2 biedt ook multiplayer-functionaliteiten, waardoor spelers samen met vrienden of andere gebruikers van over de hele wereld kunnen spelen en communiceren.
 • Virtuele sociale interacties: Naast gaming biedt de Oculus Quest 2 mogelijkheden voor virtuele sociale interacties, zoals het bijwonen van evenementen, virtuele vergaderingen, en het ontmoeten van mensen in VR-omgevingen.
 • Educatieve ervaringen: Er zijn educatieve apps beschikbaar op de Oculus Quest 2, waarmee gebruikers kunnen leren over diverse onderwerpen op een interactieve en meeslepende manier.
 • Creatieve expressie: Met de Oculus Quest 2 kunnen gebruikers ook hun creativiteit uiten door middel van VR-schilderen, sculpturen maken en het creëren van 3D-modellen.

Al met al zijn er dus vele toepassingen voor de Quest 2.


Quest VR sport top 5

Hieronder een top 5 van populaire en leuke sportgames voor de Quest 2:

Golf+: Een nabootsing van het spelen van golf. Zowel het behandelen van de clubs als het ervaren van de uitgestrekte golfbanen in Golf+ is een ervaring op zichzelf. Er zijn zelfs golfgrips als hulpstukken op de markt om de ervaring nog realistischer te maken met de Quest 2.

Eleven: Table Tennis VR - Een realistische tafeltennissimulator waarbij spelers de sensatie van tafeltennis in virtual reality kunnen ervaren, met nauwkeurige tracking en realistische physics.

Thrill of the Fight - Een bokssimulator die spelers in staat stelt om in de ring te stappen en virtuele tegenstanders uit te dagen in een realistische en intense bokservaring.

Glider Sim: Een unieke ervaring die je kunt beleven door in virtual reality paragliden en hang gliden te beoefenen. Heel leuk om eerste ervaringen op te doen in een sport die je niet snel zomaar even oppakt.

Sports Scramble: Een leuke en humoristische sportgame waarbij spelers verschillende sporten kunnen ervaren, zoals tennis, bowlen en honkbal, maar dan met een twist. Regelmatig worden de spelregels veranderd om de uitdaging te vergroten.


Quest 2 top 5 games

Hier is een top 5 lijstje van een aantal bekende of populaire games op de Quest 2 die een beeld geven van de mogelijkheden:

Beat Saber - Een ritmische muziekgame waarbij spelers met lichtzwaarden blokken moeten doorsnijden op de beat van de muziek.

The Walking Dead: Saints & Sinners - Een meeslepende VR-ervaring in het Walking Dead-universum, waarbij spelers moeten overleven en moeilijke keuzes moeten maken.

Lone Echo - Een sciencefictionavontuur waarbij spelers de rol van een AI-assistent op een ruimtestation op zich nemen en de mysteries van de ruimte verkennen.

Moss - Een charmant puzzelavontuur waarbij spelers een muis genaamd Quill begeleiden door een betoverend bos vol uitdagende situaties.

Vacation Simulator - Een humoristische simulatiegame waarbij spelers op een virtuele vakantie gaan en interactie hebben met grappige robotpersonages.

Naast bovengenoemde games zijn er nog veel meer te vinden naar je eigen smaak. Daarnaast is het niet te vergeten met de Quest 2 ook gewoon mogelijk om via een kabeltje VR spellen vanaf een eigen computer te spelen.
THEMA PAGINA'S

 


SPORT MENU

 

 

 


BLOG EN TWEETS

 • SPECIAAL uitgelicht


CONTACT

 

Sport en Spelen overzicht van belangrijke organisaties. Wilt u ook hier op de kaart komen te staan?

Neem contact op via het e-mail formulier voor meer informatie

Heeft u een concrete vraag of wenst u meer informatie over volleybal of heeft u een wens voor sponsoring of adverteren, neem dan gewoon direct vrijblijvend contact met ons op!

 

icon 3www.sport-en-spelen.nl

icon

Virtual Reality is not just a display technology; it is a window into a world of new experiences and possibilities.

 


SPORT PARTNERS