NBA2K

Uitleg NBA game.

nba2k

Bron: https://www.nba2k.com

NBA2K

Op deze pagina willen we het beste NBA basketbal spel, een simulatie van het echte NBA bastketbal, in het zonnetje zetten. Al jaren is de NBA2K serie een toonbeeld van sport games en een bastebal serie die hoog boven alle andere uit is gestegen en dit telkens probeert te blijven doen.

Wat NBA2K, en met name de meest recente versie NBA2K22, precies is en wat je er mee kunt leggen we graag uit. Ook proberen je vast tips mee te geven als je besluit om zelf kennis te maken met het spelen van NBA2K.

NBA2K is een spel wat vanaf eind 1999 is uitgebracht. Het toen aankomend basketbal seizoen in het jaar 2000 is afgekort in 2K. De jaren erna is er telkens een nieuwe versie ontwikkeld, met 2K22 de versie wat zich dus richt op het seizoen 2022.

NBA2K spelen

NBA2K kun je op verschillende manieren, los van simpelweg losse potjes basketbal tegen de computer of vrienden, speln. Er zijn tegenwoordig 3 belangrijke spel modi, te weten:

  • MyCareer - Hierbij creeer je jouw eigen speler die je steeds verder ontwikkeld.
  • MyTeam - Hierbij ontwikkel jij je eigen team om de competitie mee aan te gaan.
  • MyLeague - Hierbij werk je aan je eigen club / franchise en speel je o.a. ook de mangersrol van je club.

De meest in het oog springende en belangrijkste modus waar NBA2K om draait is over het algemeen toch wel de MyCareer modus. Je stapt echt persoonlijk in de rol van NBA speler en ervaart op die manier alle facetten van het basketbal zelf. Zo ontwikkel je jouw speelstijl en je vaardigeheden als teamspeler op verschillende manieren.

Dit ontwikkelen doe je doordat jouw speler punten verzamelt en je steeds hogere cijfers krijgt voor verschillende onderdelen van het spel en een algemene score over hoe je spelers is. In de praktijk scoort je speler in het begin ongeveer 60 punten van de maximaal 99 die zijn te behalen.

Naast deze score zijn er ook zogenaamde 'badges' te verdienen. Dit zijn specifieke speleigenschappen die je speler vanaf dat moment heeft en tijdens het spelen vanzelf benut.


MyCareer speler

Als je in NBA2K een nieuwe cariere start dan begint dit bij het maken van jouw speler. Dit richt zich bijvoorbeeld op je uiterlijk en je beoogde lengte, gewicht en dergelijke, maar met name ook op het type speler wat je zou willen worden.

Bij het maken van je speler zijn er tegenwoordig vele mogelijkheden, en zelfs gezichtscans, die je kunt toepassen. Zodoende kun je (als je daarvoor kiest) je speler erg op jezelf laten lijken. Wil je dit niet, dan zijn er heel veel mogelijkheden om een karakter te maken naar eigen smaak.

De vaardigheden van spelers verschillen bij het basketbal. Bepaalde rollen en posities in het spel vragen verschillende vaardigeheden. Je hebt keuzes te maken tussen meer of minder snelheid, lengte, atletisch vermogen, schietvermogen, dunken, pasen, dribbelen, etc. Het zijn allemaal vaardigeheden die je in meer of mindere mate wel steeds verder kunt ontwikkelen.

Leuk aan het maken van de spelers is dat je nooit alle eigenschappen even goed kunt maken. Ten eerste moet je een bepaald type speler kiezen met een aantal basis uitgangsngspunten. Daarna ontwikkeld die speler zich in verschillende onderdelen tot een bepaald maximum per speler. Zoals aangegeven start je speler met een vaardigheid rond de 60 en kun je groeien tot maximaal 99.

De ontwikkeling van vaardigheden kan wel een langzaam traject zijn binnen NBA2K. Over hoe dit werkt, en welke rol Virtual Currency (VC) hierin speelt leggen we verderop uit.


Leren basketballen

Wat NBA2K ook zo fantastisch maakt is dat het spelen van basketbal grenst aan de werkelijkheid en ook alle aspecten van het spelen van basketbal aan de orde laat komen. Een heel mooi spelsysteem laat spelers ook tijdens de wedstrijd punten scoren voor het spelen van goed basketbal, en punten aftrek geven voor het maken van onnodige fouten. Op die manier wordt je vanzelf steeds beter en hoe meer punten, hoe sneller jouw speler zich ook kan ontwikkelen qua vaardigheden.

Verwacht ook dat je inzet, timing om te blokken en het maken van bewegingen allemaal bijdragen aan de uitkomst waardoor het nooit willekeurig doet overkomen.

Basketbal in NBA2K heeft een timingssysteem voor schoten en heeft een goed systeem waarbij je kans op een score afneemt als je goed gedekt wordt door een tegenstander. Zelf goed leren verdedigen, blokken en stelen van de bal zijn echte vaardigheden die timing en inzicht vragen. Aanvallend leer je pasen, gebruik maken van screens, dunken, layups en driepunters maken. alles wat nodig is om te winnen.

Het niveau van spelen kun je aanpassen, en ook hier weer wordt een moeilijker niveau beloont met meer punten, zodat je altijd de grens wil opzoeken van waar jij als speler toe in staat bent.

Virtual Currency

Spelers ontwikkelen en punten verdienen is al genoemd. De manier waarop NBA2K dit aan elkaar knoopt is door gebruik te maken van virtual currency (VC) oftewel virtueel geld in het spel. Deze VC ontvang je door het spelen van wedstrijden en allerlei andere zaken die voorkomen in het spel. In de zogenaamde Neighborhood kun je tegen andere spelers spelen of andere kleine mini-games doen die je VC opleveren.

De laatste jaren is steeds meer omstreden geworden dat het verdienen van VC erg langzaam gaat en dat het ook mogelijk is om VC te kopen. De extra kosten bovenop de aanschaf van het spel wordt niet erg fijn ervaren. Spelers die het er voor over hebben kunnen sneller een betere speler ontwikkelen, maar ergens voelt het als de verkeerde prikkel om extra geld uit te geven.

Daar waar dat in eerdere versies niet aan de orde was, zijn de laatste versie van dit NBA spel steeds meer een commerciele melkkoe geworden waardoor spelers het spel uit principe wat vaker laten liggen. Het basketbal spel in de game blijft fantastisch, maar je kunt dus je hele uiterlijk, kleding, assesoires en schoenen allemaal aanschaffen met VC. De vraag is of iedereen daar voldoende geduld voor kan opbrengen of toch de buidel er snel weer bij wil pakken.


Neigborhood

De term neighborhood kwam al even voorbij. Een hele leuke manier om online tegen elkaar te spelen is het spelen op veldjes en pleintjes (of het dek van een cruiseschip). Daar kun je 2 vs 2, 3 vs 3, maar ook 5 tegen 5 online spelen. Zowel als je een eigen team samenstelt, of gewoon als individu die inhaakt samen met andere spelers in een potje basketbal.

Naast de prestige tegen andere spelers kun je ook hier weer VC en andere zaken verdienen die je weer kunt gebruiken in het spel. Er is zelfs een pro-am competitie waarin de beste spelers van de wereld zich aan elkaar kunnen meten Wie weet wordt jij daarvoor wel ontdekt of start jij een eigen team. Het kan in ieder geval allemaal.

NBA2K blijft in de kern gelukkig op het speelveld een fantastisch goed basketbal spel. Dat er daaromheen steeds meer wordt toegevoegd aan interactieve omgeving is mooi meegenomen, maar hoeft niet voor iedereen te zijn. Je nieuwe Nike Air Jordans kopen voor VC, nieuwe shirts en assesoires, van rugtassen tot zonnebrillen kunnen kopen en daarmee rondlopen in de virtuele buurt, het is wat veel om allemaal te willen ontdekken en kan ervoor zorgen dat de meest recente versies van het spel wat overweldigend kunnen overkomen in het begin.THEMA PAGINA'S

 


SPORT MENU

 

 

 


BLOG EN TWEETS

  • SPECIAAL uitgelicht


CONTACT

 

Sport en Spelen overzicht van belangrijke organisaties. Wilt u ook hier op de kaart komen te staan?

Neem contact op via het e-mail formulier voor meer informatie

Heeft u een concrete vraag of wenst u meer informatie over paardenrennen of heeft u een wens voor sponsoring of adverteren, neem dan gewoon direct vrijblijvend contact met ons op!

 

icon 3www.sport-en-spelen.nl

icon

Obstacles don't have to stop you. If you run into a wall, don't turn around and give up. Figure out how to climb it, go through it, or work around it.

 


SPORT PARTNERS