Openhartig

elkaar vragen stellen en leren kennen

openhartig

OPENHARTIG

Openhartig is een vragenspel in de vorm van een kaartspel met 100 vragen en uitdagingen die je aan je medespelers moet voorleggen. Het spel is feitelijk erg eenvoudig en het doel is ook niet om het spel te winnen, maar om elkaar beter te leren kennen op een grappige en soms uitdagende manier.

Nu zijn vragenspelletjes niet nieuw en elkaar vragen stellen of een goed gesprek voeren ook niet. Wel zorgt het spel Openhartig ervoor dat je gericht goede en leuke vragen stelt en dat iedereen die meedoet zichtzelf eigenlijk al vanzelf openstelt door mee te spelen.

Openhartig is laagdrempelig, want je pakt het er net zo makkelijk even bij, na het eten of op een ander gezellig of spannend moment.

Wij zijn graag zo open om je op deze pagina in ieder geval al iets meer vertellen over het vragenspel Openhartig.


spelregels Openhartig

Zoals al aangegeven zijn er eigenlijk geen spelregels bij het spel Openhartig. Er is geen strijd en geen winnaar, behalve dan dat er mooie momenten zijn te beleven en iemand meer van zichzelf laat zien. Je zou kunnen zeggen dat de winnaar degene is die het meest openhartig is geweest na het spelen.

Ook leuk aan openhartig is dat de speeltijd altijd precies goed is. Het spel is namelijk leuk zolang iedereen leuk meedoet en het neemt vanzelf af als het mooi geweest is, er herhaling begint te ontstaan of iemand niet meer mee wil spelen. Simpelweg worden de kaarten dan weer opgeborgen in het doosje, wachtend op een volgend keer om Openhartig te spelen.

De manier van spelen is dat om de beurt een deelnemer een vraag of uitdaging voorlegt aan een medespeler. Dit doe je om en om, bij voorkeur met de klok mee of als je in een andere setting bent, zoals in de woonkamer, gewoon om de beurt in een beplaade volgorde. Wil je tijdens het spelen een keer afwisselen en niet steeds aan dezelfde persoon de vragen stellen, dan kun je ook gewoon afwisselen. Of bijvoorbeeld om en om aan iedereen een vraag of uitdaging voorleggen.

In theorie kun je allerlei regels bedenken, bijvoorbeeld dat iemand strafpunten krijgt als degene de vraag of uitdaging niet wil beantwoorden. Maar je kunt bijvoorbeeld ook lastigere vragen gewoon overslaan.


Doel van Openhartig

Openhartig heeft eigenlijk alleen maar als doel dat je in een gezelschap op een leuke manier in gesprek komt over allerlei onderwerpen. Ook de actiekaartjes zorgen vaak voor humor en dat sommige spelers soms even uit hun comfort zone moeten stappen.

Speel je openhartig met mensen die je al goed kent, dan kan het een klein beetje meer inzicht in elkaar geven, of een wat diepere laagvan een persoon wat meer aan de oppervlakte brengen.

Speel je openhartig met mensen die je nog niet zo goed kent, dan leer je elkaar wat sneller kennen. Ook komt in een nieuwe groep iedereen vanzelf voldoende aan het woord om inbreng te hebben, dit maakt het ook leuk om mensen te leren kennen die normaal wat stiller zijn..

Openhartig leent zich er dus ook prima voor als je iedereen aan het woord wil laten of in het zonnetje wil zetten. Het spel is dan bijvoorbeedl ook prima geschikt voor alle leeftijden en doelgroepen. Sterker nog er is na het originele spel een hele serie ontwikkeld waarmee je veel scherper een specifiek thema kunt spelen, afhakelijk van de deelnemers en de stemming in de groep.


Openhartig serie

Openhartig is een spel wat inmiddels in meer dan 10 varianten verkrijgbaar is. Het spel schroomt ook niet om onderwerpen bespreekbaar te maken die niet zomaar altijd even besproken worden. Het is in die zin een hele leuke laagdrempelige manier om inzichten en gevoel met elkaar te delen.

Een aantal voorbeelden van de thema's waarin Openhartig beschikbaar is:

  • Classic - uiteenlopende onderwerpen.
  • Kids - leuke gezinsvagen en grappige spelletjes / uitdagingen.
  • Memories - vragen die je laten stilstaan bij herinneringen.
  • In love - vragen die 2 personen elkaar kunnen stellen als ze verliefd zijn op elkaar.
  • Afscheid - vragen die je doet stilstaan bij afscheid en verlies.
  • Einde jaar - vragen om een jaar af te sluiten, zoals bij oudjaarsdag.
  • About sex - vragen over sexualiteit.
  • Private time - vragen voor 2 personen in een intieme relatie, verdiep je nog meer in elkaar.

De lijst hierboven is niet helemaal compleet, maar geeft een beeld van de verschillende onderwerpen die je kunt aansnijden door het spelen van Openhartig.


Openhartigheid

Het spel Openhartig speelt slim en leuk in op de kracht die ligt in een open gesprek, een leuk gesprek en een verdieping in elkaar. Ben je met een groep mensen die je beter wilt leren kennen, of heb je een onderwerp waarvan je het leuk of belangrijk vindt om verder in te verdiepen, dan is Openhartig een hele leuke manier om het gesprek te openen.

Doordat er een doosje met vragen is en je geen spelregels nodig hebt, is het bijna alsof je een kaart wil trekken en je wil verwonderen wat het spel je wil vragen. Het spel is 'degene' die de vraag stelt, dus ook een ongemakkelijke situatie wordt voorkomen. Veel vragen zijn leuk of uitdagend om te stellen, maar veel mensen durven dat simpelweg niet. Het spel Openhartig helpt je daarbij, immers, jij hebt de vraag niet bedacht...

Ook leuk aan het spelen van Openhartig dat veel vragen die je aan één persoon stelt ook direct door anderen graag beantwoord willen worden. Iedereen laat uiteindelijk toch vaak graag een kleur van zichzelf zien.


Waarom openhartig

Ben jij op zoek naar een manier om op een luchtige manier leuke gesprkken te voeren of wat intiemere gesprekken te voeren, kijk dan eens naar het spel Openhartig. Er is altijd wel iemand te vinden die graag je vragen beantwoord en wil meespelen.

Veel van de variaties van het spel openhartig zijn leuk op feestjes, in groepen, en bedoeld om gezellig meer van elkaar te laten weten. Sommige van de varaties zijn heel persoonlijk en perfect om 1 op 1 met iemand te delen. Dit kan leuke, mooie en intieme momenten opleveren, simpelweg door prikkelende vragen aan elkaar te stellen.

Tot slot is het misschien een goede tip om te bedenken dat openhartigheid, bijvoorbeeld met je gezin aan tafel, al leuk is om laagdrempelig met elkaar te spreken en kinderen te betrekken met hun mening.

Niet iedereen is altijd even communicatief vaardig of er is niet altijd iemand die de gespreksleidersrol een beetje oppakt. Door het spelen van Openhartig leer je bijvoorbeel ook je kinderen heel gemakkelijk om vragen te stellen en open te zijn.
THEMA PAGINA'S

 


SPORT MENU

 

 

 


BLOG EN TWEETS

  • SPECIAAL uitgelicht

CONTACT

 

Sport en Spelen overzicht van belangrijke organisaties. Wilt u ook hier op de kaart komen te staan?

Neem contact op via het e-mail formulier voor meer informatie

Heeft u een concrete vraag of wenst u meer informatie over sport en spelen of heeft u een wens voor sponsoring of adverteren, neem dan gewoon direct vrijblijvend contact met ons op!

 

icon 3www.sport-en-spelen.nl

icon

All journeys have secret destinations of whitch the travelar i unaware.

 


SPORT PARTNERS