Star Citizen

Uitleg Star Citizen.

starcitizen

Bron: https://robertsspaceindustries.com

Star Citizen

We willen je op onze website zo nu en dan ook meenemen in bijzondere spellen of games waar je misschien wel eens van gehoord hebt, maar zelf nog niet hebt ontdekt. Een voorbeeld van zo'n spel is Star Citizen. Star Citizen is een open wereld spel op de computer wat zich afspeelt in de ruimte, tussen de sterren.

Het spel is al enkele jaren in ontwikkeling en is gestart via een kickstarter waar meer dan 2 miljoen dollar is opgehaald voor de ontwikkeling van het spel. Wat Star Citizen aantrekkelijk maakt is dat het een gigantische multiplayer wereld is waar je kunt ontdekken, handelen, vliegen en vechten in de ruimte.

De wereld

Star Citizen is gemaakt als een wereld waarin je als ruimtespeler leeft, reist, ontdekt. Er is geen verhaallijn of een voorgekozen pad wat je bewandelt. Star citizen is het ervaren van het leven in de ruimte.

Je ontdekt planeten, ruimtestations en de meest schitterende locaties. Je kunt geld verdienen en je vloot aan soorten ruimteschepen uitbreiden.

In de wereld van Star Citizen zijn er gevechten, in de ruimte, races en gevechten op planete. Soms zijn er missies die je op zoek laten gaan naar speciale producten of onderdelen. En dat alles in een werlend met veel andere 'citizens' die je zomaar kunt tegenkomen. Er zijn ook evenementen of gevechten die je samen met een grotere groep kunt ervaren.

De wereld is barrierevrij en oneindig, telkens in ontwikkeling met steeds weer nieuwe ruimtestations en planeten om te ontdekken. Je komt enorme ruimtestations tegen en ruimtesteden, met namen als: Lorville, Port Olisar, Area18 en Orison. Allemaal uniek, groots, en prachtig om te zien en te bezoeken.


Star Citizen spelen

Star Citizen is een spel wat vooralsnog enkel voor de PC ontwikkeld is en gespeeld kan worden met een (redelijk snelle) PC. Grafisch is het bijzonder mooi en een goede grafische kaart is aan te raden. Kijk vooraf ook altijd even goed naar de minimale specificaties die nodig zijn om het spel te kunnen spelen op jouw computer.

Het spel is gratis te downloaden, echter om te kunnen spelen heb je een eigen ruimteschip nodig. Er zijn vaak momenten waarbij je tijdelijk gratis gebruik kunt maken van een aantal ruimteschepen, of waar je bijzondere schepen tijdelijk kan uittesten.

Wil je serieus beginnen met ontdekken en je eigen schip kopen dan zijn er starter paketten vanaf zo ongeveer 45 dollar om mee te beginnen. Je krijgt dan je eigen ruimteschip, een hangaar, verzekering voor je schip voor een aantal maanden en wat digitaal geld om je avontuur te beginnen.

Populaire en toegankelijke starterspakketten zijn de Mustang Alpha: voornamelijk een wendbaar em snel schip, of de Aurora MR: wat meer veelzijdig en cargo schip.


Starten met ontdekken

De eerste keer dat je in de wereld van Star citizen stapt is het net alsof je daar werkelijk op ontdekking kan gaan. Ruimtesteden die je bezoekt met lanceerplatfformen voor de schepen, monorails, andere spelers die je tegenkomt. alles heel mooi gemaakt.

Er zijn verschillende korte tutorials die je alles uitleggen. Ook kun je hulp krijgen van ervaren deelnemers die je op sleeptouw nemen en je al spelende leren hoe alles werkt.

Star Citizen is werkelijk een ruimte simulatie spel wat wel wat vraagt van de spelers om er echt mee uit de voeten te kunnen. Dit begint al bij het besturen van het schip en het navigeren naar bepaalde plekken. Alles voelt echter wel heel episch aan, zeker als je de eerste keer uit een hangaar vertrekt, de planeet verlaat en met lichtsnelhied op ontdekking gaat..

Schip besturen

Zoals gezegd is Star Citizen een simulatie in een grote fantastische ruimte wereld. Een belangrijk onderdeel daarvan is het besturen van je ruimteschip. Je hebt daarvoor een aantal handelingen te doen die je even onder de knie moet krijgen, maar je vooral het gevoel geven dat jij echt in controle bent.

Zodra je instapt volg je de procedure om te vertrekken. Je geeft het sein dat de hangaar deuren opengaan, je brengt je schip binnen de hangaar voorzichtig in beweging en vertrekt rustig. Zwevend boven de gebouwen gaat je landingsgestel in en zoek je naar de juiste coordinaten. Natuurlijk kun je niet zomaar op je hyperspace knop drukken als je boven de stad zweeft, daarvoor moet je op een wat veiligere, hogere afstand zijn. Pas daar zie je ook hoe inmens de wereld is. alleen al het vertrekken vanaf een planeet of ruimtestaion is een ervaring op zichzelf.


Citizen bugs

Star Citizen is na de eerste kickstarten doorlopend in ontwikkeling geweest. Met aanvullende crowdfunding is er inmiddels al meer dan 400 mijloen opgehaald om het project steeds weer verder te brengen.

Het spel wordt in nauwe samenwerking met de comunity verder gebracht, maar heeft zeker her en der wel last gehad van verschillende bugs en gestage doorontwikkeling. Het spel ontwikkeld zich namelijk telkens door terwijl je het al kunt spelen.

Het spel wordt daardoor beter en beter, maar heeft soms nog iets van ontdekking en ontwikkeling op zichzelf. Er zijn verschillende voorbeelden van bugs die je kunt tegenkomen, niet altijd even ernstig, maar wel weer om op te lossen voor de ontwikkelaars.

Wil je het gevoel hebben in een nieuwe wereld te zijn, te ontdekken, vechten, samenwerken, roven, cargo zoeken, planeten en ruimtesteden ontdekken. En wil je soms gewoon genieten van schitterende uitzichten en het manoevreren door de ruimte? Dan is Star Citizen echt een spel wat je eens zou moeten bekijken.THEMA PAGINA'S

 


SPORT MENU

 

 

 


BLOG EN TWEETS

  • SPECIAAL uitgelicht


CONTACT

 

Sport en Spelen overzicht van belangrijke organisaties. Wilt u ook hier op de kaart komen te staan?

Neem contact op via het e-mail formulier voor meer informatie

Heeft u een concrete vraag of wenst u meer informatie over paardenrennen of heeft u een wens voor sponsoring of adverteren, neem dan gewoon direct vrijblijvend contact met ons op!

 

icon 3www.sport-en-spelen.nl

icon

De nacht valt over Wakkerdam.

 


SPORT PARTNERS