Jungle Speed

Spelregels Jungle speed.

Jungle Speed

jungle speed

Jungle Speed is een kaartspel wat vooral draait om snelheid. Het is een kaartspel waarbij jij zo snel mogelijk al je kaarten weg moet spelen door je tegenspelers te snel af te zijn.

Concentratie en reactiesnelheid zijn belangrijk en de strijd aangaan met je tegenstanders zorgt voor een hoop chaos, gezelligheid en spanning.

Jungle Speed wordt gespeeld met een kaartenset van 80 kaarten en in het midden wordt een houten totem geplaatst die elke speler mag grijpen als een juiste combinatie van kaarten op tafel komt.

We leggen je graag kort de spelregels uit van het spel Jungle Speed, zodat je het makkelijk kunt meespelen, of je het misschien zelf een keer kunt aanschaffen als het je aanspreekt.


Jungle Speed

Jungle Speed is zogezegd een kaartspel. Een aantal kenmerken van het spel zijn als volgt:

 • Er zijn 72 kaarten met symbolen.
 • Er zijn 8 speciale kaarten.
 • Er is een houten totem.
 • Je kunt het spelen met 2 - 10 spelers.
 • Een potje duurt per keer ca. 15 minuten.
 • Het is een spel voor het hele gezin.
 • De adviesleeftijd is vanaf 7 jaar.

De speelset Jungle Speed wordt geleverd met een handige draagzak, waardoor het altijd makkelijk mee te nemen is. Het is een spel wat bijvoorbeeld in een park of op het strand ook leuk te spelen is.

Een leuk idee bij het spelen van Jungle Speed is om bijvoorbeeld de bijbehorende totem niet midden tussen de spelers te plaatsen, maar een eindje verderop. Op het moment dat er tijdens het spel een duel ontstaat waarbij de totem als eerste gegrepen moet worden, kan het leuk zijn om dat rennend over het strand te doen.

Al met al is Jungle speed een spel wat eenvoudig in elkaar steekt, maar wat voor een heleboel actie kan zorgen!


Spelverloop Jungle Speed

Vooraf aan het spel wordt de totempaal in het midden gezet. Doe dit zo goed mogelijk zodat niemand een afstandsvoordeel heeft.

Alle kaarten worden nu opgedeeld en per speler wordt er een stapeltje gemaakt.

De spelers trekken nu om en om de bovenste kaart van hun gesloten stapel en leggen die naast de gesloten stapel neer, met het symbool voor iedereen zichtbaar.

Als er twee dezelfde symbolen op tafel komen, dan moeten de spelers van die kaarten een duel aangaan en zo snel mogelijk de totempaal pakken die in het midden van het speelveld staat. Degene die hem als eerste heeft kan de stapel afgelegde kaarten nu kwijt aan de verliezaar.

De verliezende speler moet het stapeltje kaarten van de winnaar en eventueel openliggende kaarten in 'de pot' toevoegen onderop de eigen stapel kaarten.

Als spelers tegelijkertijd de totem pakken, dan is de spelregel dat degene die er de meeste vingers omheen heeft wint. Als ook dat gelijk is, dan is degene winnaar die de totem op het laagste punt vast heeft.

Na een dergelijk duel gaat het spel verder, ronde na ronde, totdat er één speler als eerste al zijn of haar kaarten heeft weten weg te spelen.


Speciale kaarten

Er zijn in het spel ook 8 speciale kaarten aanwezig, die na het verdelen van de kaarten in de stapels van de spelers verborgen liggen. Op het moment dat een speler een speciale kaart trekt in plaats van een symbool kaart dan volgen er acties, die horen bij dit type kaarten.

 • Een kaart met gekleurde pijlen - Vanaf nu telt niet meer een vergelijkbaar symbool als duel, maar symbolen van dezelfde kleur. Als er een duel voorkomt uit deze speciale kaart, dan draait draait dit principe weer om en gelden alleen gelijke symbolen weer. Ook als de kaart met pijlen voor die tijd opnieuw komt, draait het principe weer terug naar symbolen.
 • Een kaart met naar binnen gedraaide pijlen - Iedereen moet direct zo snel mogelijk de totem proberen te pakken. Als je wint, mag je jouw openliggende kaarten in een 'pot' midden op tafel open laten liggen.
 • Een kaart met naar buiten draaiende pijlen - Er volgt nu een gezamelijke actie. Iedere speler moet tegelijkertijd na 3 tellen een kaart openen. En dan maar snel kijken of er duels uit voortkomen. De verliezer krijgt weer alle open kaarten van tegenspeler en zichzelf en van de pot, om toe te voegen aan de eigen stapel.

Het is dus goed opletten wat er gebeurt, want bij elke nieuwe omgedraaide kaart kun je als speler aan de beurt zijn om snel te moeten handelen.


Bijzondere regels

Er zijn een aantal specifieke regels of aandachtspunten die handig zijn om te weten bij het spelen van Jungle Speed.

Als er meerdere verliezers zijn in een ronde, dan worden de strafkaarten eerlijk verdeeld onder de verliezers door de winnaar.

Als een speler door een foute inschatting de totempaal pakt, of deze per ongeluk omstoot, dan krijgt deze speler voor straf alle openliggende kaarten op tafel om toe te voegen aan zijn of haar stapel.

De winnaars van een duel vallen voor de rest van de speelronde af en komen weer in het spel als ze zelf weer een kaart open omdraaien in een volgende ronde.

Het is aan te raden om niet met lange nagels te spelen. Door de snelheid en het samen grijpen naar de totem kan dit voor verwondingen zorgen.

Je mag alleen de hand waarmee je jouw kaarten opendraait op tafel gebruiken om naar de totem te grijpen.


Jungle Speed spelen

Jungle Speed is een snel spel waarbij snelheid en concentratie nodig zijn om te winnen. Het is een spel wat gezellig is en door de strijd ook lekkere emoties kan oproepen.

Jungle Speed is geen bijzonder tactisch of strategisch spel. De regels zijn na een paar keer spelen snel duidelijk en iedereen vanaf een jaar of 7 kan er aan meedoen.

Het spel is geschikt voor grote groepen, en daarom ook op een feestje of op het strand leuk om te spelen.

Jungle Speed is wel een spel waarbij je van snelle actie en gezonde stress moet houden. En waarbij je natuurlijk telkens actief en fanatiek moet grijpen naar de totem.

Jungle Speed ligt een beetje in de lijn met andere bekende spellen zoals het kaartspel Ezelen en het spel Halli Galli.
THEMA PAGINA'S

 


SPORT MENU

 

 

 


BLOG EN TWEETS

 • SPECIAAL uitgelicht


CONTACT

 

Sport en Spelen overzicht van belangrijke organisaties. Wilt u ook hier op de kaart komen te staan?

Neem contact op via het e-mail formulier voor meer informatie

Heeft u een concrete vraag of wenst u meer informatie over de wielersport of heeft u een wens voor sponsoring of adverteren, neem dan gewoon direct vrijblijvend contact met ons op!

 

icon 3www.sport-en-spelen.nl

icon

The jungle is dark, but full of diamonds.

 


SPORT PARTNERS