Het Verboden Eiland

Het spel wat je in samenwerking speelt

verboden eiland

HET verboden EILAND

Het verboden Eiland is een spel wat bijzonder is omdat je het met elkaar speelt en niet zozeer tegen elkaar. Het spel is bedacht rondom een mythe van een verboden en verborgen eiland. Indringers die de schatten van het eiland willen ontdekken worden geconfronteerd met een eiland wat steeds verder wegzinkt in het water.

Het samenspel op het verboden eiland maakt het een heel leuk spel als je even geen zin hebt in strijd tegen andere spelers, maar wel op zoek bent naar een leuk en goed samenspel om tot oplossingen en uiteindelijk de overwinning van het spel, in dit geval het eiland, wil komen.

We geven je hier een kleine inkijk in wat het spel Het verboden Eiland allemaal in zich heeft.


Onderdelen van het spel

Het verboden Eiland is een spel wat wordt geleverd in een mooi ontworpen stevige blikken doos.

Naast de spelregels in een wat uitvoerigere versie dan hier omschreven, bestaat de inhoud van het spel uit de volgende onderdelen:

 • 24 eilandtegels
 • 4 schatten
 • Spelerspionnen in 6 kleuren
 • Overstromingskaarten
 • Schatkaarten
 • Avonturierkaarten
 • Een waterstandmeter

Het spel is eenvoudig en snel op te zetten, waarbij met name de 24 eilandtegels het eiland en het speelbord zal vormen. Doordat dit willekeurig wordt neergelegd is ook elk spel wat je speelt altijd weer een klein beetje anders, vanwege de verdeling van het type kaarten.

Het Verboden eiland kun je spelen met 2 t/m 4 spelers. De adviesleeftijd is 10+ en de duur van het spel wordt gemiddeld ingeschat op 30 minuten.


Spelopzet

Het Verboden eiland is qua spelopzet niet ingewikkeld en snel uit te voeren.

Zaosl aangegeven begint het met het vormen van het eiland door middel van de 24 eilandtegels.

Na het neerleggen van de tegels van het eiland worden de schatten daar omheen neergezet. De overigen kaarten bestaan er in drie soorten (overstroming, schatkaarten en avonturierskaarten), deze worden geschud en op de kop neergelegd.

Voordat het spel begint ontvangen alle deelnemers één van de avonturierenkaarten en nemen daarbij de pion van de betreffende kleur van de gekregen kaart. De avonturieren hebben allemaal een net iets andere eigenschap die je kunt inzetten tijdens het spel.

Voordat het spel begint krijgt elke deelnemer drie schatkaarten uitgedeeld.

De waterstandsmeter wordt ook voorafgaande aan het spelen neergelegd en hierop kun je ook de moeilijkheidsgraad van het aankomende spel bepalen. Je kunt namelijk de waterstand al wat hoger zetten waarbij je kiest voor: beginner, normaal, elite of legendarisch.


Spelverloop

Het doel van het spel Het Verboden Eiland is om er met het hele team voor te zorgen dat het eiland niet te snel zinkt, terwijl het team alle vier de schatten van het eiland weet te veroveren. Hoe langer het spel voortgaat, hoe sneller tegels wegzinken en het steeds moelijker wordt om het verboden eiland te verslaan.

Het spelen van het spel bestaat uit het uitvoeren van de volgende zaken per speelbeurt::

 • maximaal 3 acties uitvoeren.
 • het trekken van 2 nieuwe schatkaartent.
 • het trekken van zoveel overstromingskaarten als de waterstand op de meter aangeeft.

Met name het uitvoeren van de acties moet je zo goed mogelijk afstemmen met je medespelers. Wie heeft welke kaarten in handen, wie heeft welk specialisme, alles is van belang.

Omdat tijdens elke ronde het eiland langzaam zal zinken, is het ook van belang om goed te kijken wat nodig is om het eiland, en bleangrijke plekken daarvan, zo lang mogelijk droog te houden.


acties

De acties die elke speler per ronde kan uitvoeren (maximaal 3), zijn de volgende:

 • Verplaatsen - dit is het verplaatsen van je pion met 1 stap. Dit verplaatsen mag alleen horizontaal of verticaal, niet diagonaal.
 • Droogleggen - door overstromingskaarten zinken tegels weg. eerst wordt deze omgedraaid en is deze overstoormt, als later dezelfde overstromingskaart wordt getrokken, zinkt een tegel helemaal weg. Als actie mag elke speler 1 tegel die aangrenzend is aan de speler en overstroomt is weer droogleggen.
 • Een schatkaart geven - van elke schat zijn 5 kaarten in het spel. Om een schat te ontvangen moet je minimaal 4 dezelfde schatkaarten inleveren. Door het geven van kaarten aan elkaar kun je snel een set kaarten compleet maken zodat die speler een schat kan veroveren voor het team.
 • Een schat vinden - Zoals gezegd heb je 4 dezelfde kaarten nodig van een schat om deze te vinden. Het inleveren van deze 4 kaarten wordt als 1 actie gezien. Je krijgt er wel mooi de betreffende schat voor in bezit!

Het spelverloop en de acties maken dat er vlot en handig kan worden samengespeeld. Somige avonturierenkaarten maken dat spelers bijzonderheden hebben die afwijken van de standaard acties. Een verkenner mag bijvoorbeeld wel diagonaal bewegen en een piloot mag 1 x per beurt naar elke plek verplaatsen. Kijk goed hoe je samen de juiste krachten kunt bundelen om het spel te winnen.


Bijzonderheden

Er zijn een aantal bijzondere kaarten en acties die voorkomen tijdens het spelen van Het verboden eiland.

Ten eerste zijn er 3 zogenaamde 'het water stijgt' kaarten. Deze kaarten worden tussen de schatkaarten geplaatst voordat deze geschud worden. Trek je een dergelijke kaart als je aan de beurt bent, dan stijgt de watermeter en daarmee ook het aantal overstromingskaarten wat je per beurt moet trekken.

Andere bijzondere kaarten in de schatstapel zijn 'de helicoptervlucht' en 'zandzakken'. Deze kaarten mag je bewaren en op elk moment inzetten. Het spelen van deze kaarten kost ook geen extra actie.

Met de helicoptervlucht mag je 1 of meerdere spelers van 1 tegel verplaatsen naar een plek naar keuze. Met de zandzakken mag je 1 tegel naar keuze droogleggen.

Een laatste, spannende, bijzonderheid is dat als een pion van een speler op een tegel staat die moet zinken, deze speler naar een tegel direct daarnaast moet kunnen 'zwemmen'. Dit mag in principe alleen horizontaal of verticaal. Is het eiland al zo klein geworden dat dit niet lukt, dan zinkt deze speler mee en is het spel voor het hele team verloren.
THEMA PAGINA'S

 


SPORT MENU

 

 

 


BLOG EN TWEETS

 • SPECIAAL uitgelicht

CONTACT

 

Sport en Spelen overzicht van belangrijke organisaties. Wilt u ook hier op de kaart komen te staan?

Neem contact op via het e-mail formulier voor meer informatie

Heeft u een concrete vraag of wenst u meer informatie over sport en spelen of heeft u een wens voor sponsoring of adverteren, neem dan gewoon direct vrijblijvend contact met ons op!

 

icon 3www.sport-en-spelen.nl

icon

All journeys have secret destinations of whitch the travelar i unaware.

 


SPORT PARTNERS